Oletko koskaan miettinyt, että haluaisit ottaa tanssiaskeleen kohti aivan uutta elämää, mutta et ole varma miten ja mistä aloittaa?

Ota nyt rohkeasti ensimmäinen askel kohti salsatanssin huikeaa maailmaa ja tule mukaan maksuttomalle 5 päivän salsan verkkokurssille tästä! Luit aivan oikein, kurssi ei siis maksa sinulle yhtään mitään eikä velvoita sinua mihinkään!  Huom. Voit aloittaa minikurssin ihan HETI  ja helposti yksin vaikka omassa olohuoneessasi. Et tarvitse paria aloittaaksesi.
Helsinki Salsa Academyn perustaja ja 5 päivän salsaminikurssin kehittäjä Mikko Kemppe & Mila tanssimassa HSA:n Great Gatsby teeman salsatanssijuhlissa Helsingissä 2019.


KUKA KURSSIN ON KEHITTÄNYT JA MIKSI?

Yliopistokoripallojoukkueeni valkoiset miehet. Puolalainen 213 cm pitkä Wojciech Myrda vasemmalla, minä keskellä ja 197 cm pitkä Brian Lubeck oikealla. 

Kauhun partaalla ensimmäistä kertaa tanssimassa salsaa julkisesti kansainvälisten oppilaiden juhlassa Lousianassa vuonna 2004.

Huomaa tanssiasento ja tiukka etukeno. Onneksi kuva on huonolla resoluutiolla, niin kauhun tunteet eivät kuitenkaan välity kasvoiltani. 

Tässä kuvassa sitten jo vähän enemmän itseluottamusta 9-kertaisen salsan maailmanmestarin Liz Liran tanssiparina.

Kuva koulumme salsajuhlista Helsingistä, missä sinäkin voit pian olla nauttimassa salsasta.

"Voin vannoa, että aina ei näyttänyt salsatanssini aivan yhtä vaivattomalta kuin tuossa kuvassa yläpuolella!"  


Anna kun kerron hieman tarinaani.


Lähdin Oulusta pelaamaan koripalloa 19-vuotiaana Yhdysvaltojen yliopistojen kovimpaan koripallosarjaan. Siellä sitten aloin miettiä syntyjä syviä ja elämän tarkoitusta.  


Joka päivä koriskentällä oli treeneissä vastassa suurimmaksi osaksi yli 2-metrisiä 100-kiloisia äijiä, joiden kanssa usein painin oman 183-senttisen ja 73-kiloisen kehoni kanssa myös korin alla  (eli koripalloilijaksi olen todella lyhyt ja pieni, katso vaikka kuvasta vasemmalta). Treenit kestivät päivittäin yli 3 tuntia ja muistan, kun taas kerran treeneissä sain kyynärpäästä kasvoilleni. Yritin siinä sitten treenien jälkeen syödä yliopistomme kahvilassa, ja näin pari kolumbialaista tyttöä tanssimassa salsaa parketilla pienen kannettavan stereon säestyksellä. 


Aloin miettiä voisiko olla mahdollista, että elämä voisi olla nautinnollisempaakin ja voisin jollain muulla tapaa jatkaa askeleiden ottamista parketilla. 


Pitkän ja hartaan harkinnan jälkeen (lue: parin minuutin)

päätin siis vaihtaa koristreenit ja satakiloiset äijät tanssijatyttöjen kanssa treenaamiseen parketilla.


Elämäni paras valinta.


Jos haluat kuulla vielä vähän pidemmän version stooristani, niin katso video tarinastani alapuolelta. Siinä kerron lisää miten jäykästä oululaisesta koripalloilijasta päädyin salsan mm-finalistiksi Miamiin. 


En väitä, että tämäkään tie on aina helppoa ollut. Kehittyminen vaati uskoa itseensä juuri vaikeina aikoina sekä paljon sinnikkyyttä. Itselleni oli siis todella huikean iso kynnys lähteä tanssimaan. Koriskentällä tunsin itseni todella itsevarmaksi. Tiesin täysin mitä tehdä. Mutta tanssissa taas tunsin itseni täysin surkeaksi. Kuin rautakankea yrittäisi epätoivoisesti taivuttaa musiikin tahtiin. 


Mutta olin sinnikkäästi päättänyt, että minusta tulee vielä salsatanssija. Ja uskon, että juuri sinnikkyydessä piilee "lahja" vielä sinullekin. 

 

Uskon, että se mitä ja miten olen oppinut

 auttaa myös sinua oppimaan salsatanssin salat nopeammin kuin uskotkaan.


Rehellisesti voin sanoa, että salsatanssi on ollut yksi huikeimmista matkoista elämässäni.


Tanssi ylipäätään on niin huikea harrastus kuin vain voi olla ja siksi haluan jakaa tätä ilosanomaa myös sinulle.

Tanssi on antanut itselleni enemmän kuin olisin koskaan voinut uskoakaan.  


Muutin siis noin 9 vuotta sitten Yhdysvalloista takaisin Suomeen ja perustin Helsinki Salsa Academyn, Suomen johtavan salsatanssikoulun, joka keskittyy lähes täysin salsatanssin opettamiseen.


Olemme nyt vuosien varrella opettaneet tuhansia ihmisiä Suomessa tanssimaan salsaa, ja monet oppilaat ovat nauttineet salsatanssista ihan siitä asti, kun me 9 vuotta sitten aloitimme. 


Tiedän kuitenkin, että sinua saattaa jännittää aloittaa salsan harrastus suoraan livetunneilla ja sen lisäksi kaikki eivät tietenkään välttämättä edes pääse aloittamaan live treeniryhmistä, salsaleireistä tai juhlista, varsinkaan jos sattuu asumaan hieman syrjemmällä, missä ei välttämättä ole salsatanssitunteja, vaikka haluaisitkin osallistua niille.


Tämän takia olenkin kehittänyt sinua varten


maksuttoman helpon ja nopean viiden (5) päivän salsastarttikurssin. 


Tältä nettikurssilta löydät siis kaiken mitä tarvitset, että pääset HETI alkuun salsassa.


Voit siis oppia tämän maailmalla yhden suosituimmista paritansseista vaikka oman olohuoneesi rauhassa ja oppia ensimmäiset askeleet jo 5 minuutissa. 


Tuleeko sinulle kenties mieleen onko tässä nyt joku tanssia kokeillut koira haudattuna? 


Voin sanoa täysin rehellisesti, että toki jos innostut salsasta, niin tiedän, että saatat jonain päivänä innostua jopa niin paljon, että kenties tulet jopa vierailemaan koulussamme tai tapahtumissamme. Ehkä saan sinut myös innostettua aloittamaan salsaharrastuksen!


Eli varoitan jo näin etukäteen: Ole "varovainen" salsatanssikärpäsen kanssa. Monet ovat vuosien varrella raportoineet minulle, että se kun puraisee kunnolla, niin sitten saattaa olla parketeilla menoa, mistä ei meinaa loppua näkyä.

 

Niin kuin jo siis sanoin, monelle on käynyt näin ja moni nyt kiertää jopa ympäri maailmaa salsatanssifestareita ja -tapahtumia. Ja jos nyt ollaan täysin läpinäkyviä, niin kenties tässä vaiheessa on myös hyvä mainita, että monilla on "sivuvaikutuksena" alkanut myös paino pudota, ihmissuhdetaidot kehittyä, itseluottamus kasvaa, ja hymy ja elämänilo alkanut paistaa kasvoilta jopa siinä määrin, että ohikulkijat ovat alkaneet (varsinkin Suomessa) katsella hiukan epäillen.


Joillain on jopa koko perspektiivi elämään muuttunut radikaalisti positiivisemmaksi. 


Eli jos olet valmis hyväksymään nämä mahdolliset sivuvaikutukset ja "siitä huolimatta" valmis ottamaan rohkeasti kenties jopa ensimmäiset tanssiaskeleesi, niin kokeile täältä "omalla riskillä" ja lataa 5 päivän täysin maksuton salsakurssi suoraan sähköpostiisi!

 


Huom. Voit aloittaa mini-kurssin vaikka HETI  ja helposti yksin vaikka omassa olohuoneessasi. Et tarvitse paria aloittaaksesi. 

 Katso videotarina alapuolelta unelmien "jahtaamisesta" ja siitä miten päädyin maailmanmestarin salsapariksi. Näiden kuvien tarkoitus on inspiroida myös sinua aloittamaan ja oivaltamaan, että koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa ensimmäisiä salsatanssin askeleita.     Tämän onneksi oivalsin itsekin 24 vuotiaana.


Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa ottaa askelia kohti unelmia.

 

 Jos jatkat näitä askelia, tiedän että ne vievät sinua aivan varmasti kohti täysin erilaista elämänmatkaa!  Tässä vielä tiivistettynä mitä kaikkea opit kurssilla:  

 


PÄIVÄ #1. - PERUSASKELEET!

Juuri ne askeleet mistä kaikki aloittavat salsatanssin...

 • Video salsan kolmesta (3) perusaskeleesta selitettynä tarkasti. Ensimmäiset tärkeät salsantanssin askeleet studiollamme taltioituna HD-laatuisesti. Nämä askeleet kannattaa kerrata useamman kerran.
 • Video jossa teemme salsan perusaskeleet hitaaseen musiikkiin. Voit käydä läpi perusaskeleita hitaasti mukanamme aivan kuin seuraisit askeleita tanssitunnillamme. Musiikkia vauhdittaa Julio Romero liveorkesterinsa kanssa studiollamme.
 • Salsamusiikkikappaleen jossa salsamusiikin ykkösisku on laskettu sinulle, jotta voit oppia rytmin nopeasti. Loistava salsatanssin harjoittelukappale, joka on temmoltaan hidas ja jota kuuntelemalla tiedät tarkalleen, missä musiikin ensimmäinen isku menee. On todella tärkeää harjoitella oikeaoppisilla laskuilla heti alusta alkaen.  
 • Bonusvideo edistyneemmille tanssijoille. Jos nämä harjoitteet vaikuttavat jo helpoilta, pääset kehittymään heti vielä nopeammin!

Mikko & Tiina demonstroivat salsan perusaskeleet.PÄIVÄ #2. - KERTAUSTA!

Testaa ja kokeile opitko jo ensimmäisen päivän askeleet?

 • Video salsan kolmesta (3) perusaskeleesta nopeaan musiikkiin ...Tämä on hyvä testi sinulle. Pysytkö mukana? Jos pysyt, olet valmis etenemään. Jos et, jatka vielä Päivä #1 videoiden kertausta.
 • Video salsamusiikin rytmin löytämisestä. On myös täysin mahdollista, että haasteenasi on enemmän musiikin ja rytmin löytäminen kuin itse askeleet. Tällä videolla menemme musiikissa syvemmälle.   
 • Video oikean käden käännöksestä hitaasti laskuilla. Oikean käden käännös on yksi salsatanssin eniten käytetyistä käännöksistä. Opit sen laskuille tarkasti. 
 • Bonusvideo edistyneemmille tanssijoille. Tällä videolla näet mitä yleensä opetamme salsatanssileireillämme. Saat kaksi videota, joista näet kaikki salsaleirimme materiaalit tarkasti laskuilla sekä tanssittuna musiikkiin. 

Alussa kannattaa syventyä myös salsamusiikin ymmärtämiseen.  Käymme läpi tärkeän harjoituksen.


PÄIVÄ #3. - HARJOITUS TEKEE MESTARIN

Huom. Selvennyksenä, että tarkoitan tietenkin oikeanlaista harjoitusta tarkasti toistettuna. Kannattaa tiedostaa, että esim. Youtubesta löytyy vaikka minkälaisia salsatanssivideoita. Kerran tunneillemme tuli yksi oppilas joka oli harjoitellut 10 vuotta ties missä tunneilla eikä kukaan ollut koskaan sanonut, että hän oli tanssinut ja harjoitellut 10 vuotta väärään rytmiin. Älä siis toista tätä virhettä ja opi heti alusta oikein. 

 • Video jossa opit uuden jalkatyöharjoituksen. Nämä harjoitukset auttavat sinua kehittämään koordinaatiotasi.  
 • Video jossa menemme perusteellisesti läpi myös perusaskeleen painon siirron ja liikkeen. On myös tärkeää oppia oikeaoppinen perusaskeleen liike heti alussa, varsinkin jos haluat kehittyä nopeammin.
 • Videosarja Youtube-linkkejä, joissa analysoidaan eri salsatanssikappaleita erinomaisesti. Erinomaista opiskelumateriaalia myös jo edistyneemmille salsatanssijoille.  
 • Bonusvideo 9-kertaisen maailmanmestarin Liz Liran johdolla. Haasta itseäsi vieläkin enemmän ja kokeile haastavampaa sarjaa. Hyvä video varsinkin myös jo edistyneemmille tanssijoille.

Liz Lira & Mikko Kemppe HSA:n studiolla.PÄIVÄ #4. - HAASTA ITSEÄSI!

 Olet varmasti kuullut, että kehittyäksesi lisää sinun tulee rohkeasti aina välillä poistua mukavuusalueeltasi. 

 • Video, jossa opit haastavampia jalkatyöharjoituksia. Nämä ovat erinomaisia harjoituksia koordinaation ja ajoituksen kehittämiseen.
 • Video, joss​​​​a näytämme parityöskentelyn perusteita. Tässä vaiheessa suosittelen kysymään jotakuta treenipariksesi. Jos mahdollista käykää yhdessä näitä harjoitteita läpi. Näitä harjoituksia on mahdollista tehdä myös yksin. 
 • Musiikkikappaleita - 13 salsakappaletta lisää harjoituksiisi, jotka saat omaksesi. Tallennettu Julio Romeron livekeikalta Palladium Night tapahtumamme yhteydessä.  
 • Bonusvideo kokeneemmille tanssijoille. Kurkkaa suoraan Helsinki Salsa Academyn kulissien taakse ja katso miltä edistyneempien harjoittelu näyttää. Kaikki opetusvideot laskuilla ja demonstroitu myös musiikkiin.  

Kurkkaa kulissien taakse ja katso miltä treenaaminen HSA:n studiolla näyttää.PÄIVÄ #5. - KEHITY & KORJAA!


Kehittymiselle on todelle tärkeää, että opit hyväksymään ja tiedostamaan

virheesi ja korjaamaan ne mahdollisimman nopeasti!

 • Video jolla voit testata kehitystäsi. Pysytkö mukanamme? Jos et, niin se on täysin ok. Huomaa missä sinun täytyy kehittyä ja toista näitä osa-alueita.
 • Video jossa näytämme lisää parityöskentelyn ja salsakuvioden perusteita. Näiden oppimisen jälkeen olet valmis jo vaikka salsabileisiin. Usko tai älä!
 • Lisää oheisharjoittelumateriaalia. HSA:n valitsemaa salsamusiikkia harjoitukseesi sekä muita hyviä harjoitusvideoita. Saat myös HSA:n yli 30 sivuisen uuden oppilaan käsikirjan. Tästä opit lisää salsatanssin ja -musiikin historiasta.
 • Bonusvideo - lista hyviä inspiroivia salsatanssivideoita. Opi heti alussa ketkä ovat maailmalla  arvostetuimpia salsatanssijoita + saat vinkkejä kehittyäksesi.

Mikko Julio Romeron orkesterin kanssa Palladium Nights salsatapahtumassa Helsingissä 2015.


 


Oletko valmis aloittamaan?

ALOITA TÄSTÄ!

Saat ensimmäisen päivän opetusvideot saman tien sähköpostiisi! Toivottavasti saan sinut inspiroitumaan salsatanssin aloituksesta.


Olet kenties jo kuullutkin, että monet uudet tutkimukset puoltavat sitä, kuinka 

tanssinharrastus saattaa olla yksi parhaista tavoista pidentää ikää ja kehittää aivoja. 


Tämän lisäksi salsatanssin harrastus on loistava yhteisöllinen harrastus, jossa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin sekä tietenkin myös oppimaan itsestäsi uutta. 


Salsatanssi on yksi harvoista harrastuksista maailmalla, joka kerää yhteen ihmisiä hyvin laajalti eri taustoista.


Itse maailmaa kiertäneenä olen nähnyt kuinka juuri tämä harrastus inspiroi ihmisiä joka puolella maailmaa. 


Salsatanssitapahtumissa unohtuvat uskonnolliset uskomukset, poliittiset näkemykset, kulttuurierot, ihmisten sosioekonomiset taustat sekä myös syntymäpaikat ja -ajat.


Se tärkein kommunikoinnin väline, joka näissä tapahtumissa ihmisiä yhdistää, on juuri tämä yhteinen "universaali kieli": salsatanssi.


Kenties yksi ainoista "kielistä", jonka itse tiedän yhdistävän edellä mainittujen erojen lisäksi myös ihonvärimme ja seksuaaliset suuntautumisemme. Olen nähnyt ja kokenut niissä tapahtumissa, joissa itse olen kiertänyt, että kaikki ovat hyväksyttyjä salsatanssilattialla juuri sellaisina kuin ovat.  


Salsatanssitapahtumissa ainut asia, jolla näyttää olevan suurempaa merkistystä, on rakkautesi ja intohimosi tanssia ja musiikkia kohtaan


Kaikki muu unohtuu näissä hetkissä ja jokin tärkeämpi asia nousee olennaisimmaksi: 

yhteisen rytmin ja askeleen löytäminen. 


Kun opit tämän kielen, voit löytää uuden tavan kommunikoida ympäri maailmaa. Salsatanssiyhteisöistä maailmalla puhutaankin aivan kuin universaaleina perheinä, joihin jokainen on tervetullut. Joten toivotankin myös sinut tervetulleeksi mukaan!


Ja nyt vielä lupaamani salsavideo, jossa kerron hieman pidemmän tarinan siitä miten oikein aloitin ja mitä kaikkea matkan varrella on ehtinyt jo nyt tapahtua. 


Lue myös mitä Helsinki Salsa Academyn oppilaat on mieltä koulun toiminnasta: 

"Opinhaluiselle ja motivoituneelle HSA on "salsan korkeakoulu" ja tarjoaa kaiken oleellisen rytmin ymmärtämisestä viimeiseen sormen koukistukseen, ja kaiken siltä väliltä, mitään kiveä kääntämattä. Tanssia pyritään oikeasti opettamaan eikä vain pinoamaan kuvioita kuvioiden päälle. HSA:n opettajat ovat kiistatta ammattitaitoisia ja sen lisäksi varsin mukavanoloisia tyyppejä."

~ Jukka, Helsinki


"HSA on ollut minulle aivan uudenlainen kokemus tanssikursseista. Pidän erityisesti HSA:n inspiroivista valmentajista ja siitä, että he vaativat kurssilaisiltaan paljon eivätkä päästä meitä liian helpolla ;) Minusta on ollut kiva olla kurssilla, joka etenee melko nopeaa vauhtia jolloin itsekin oppii enemmän ja nopeammin :)"

~ Henna Lappalainen

"Hyvä energiataso ja hyvästi positiivinen ilmapiiri suhteessa opetuksen etenemisnopeuteen ja opetettavan aiheen haastavuuteen. Yksityiskohtainen liikekielen artikulointi. Loistavat videotallenteet."

~ Markus Toikka, Helsinki


"Arvostan HSA:n tasokasta opetusta ja sitä, että myös huippuosaamista ulkomailta tuodaan Suomeen. Laatu on myös inspiroivaa. Treenaaminen kivoissa ryhmissä on hauskaa, ja HSA:n bileissä on hyvä tunnelma."

~ Minna

"Loistavat opettajat, reippaasti etenevä opetus. Mainio paketti aloittelevalle salsaajalle."

~ Sini


"Uuden harrastuksen aloittaminen on aina innostava ja jännittäväkin kokemus.  Olen tuntenut itseni hyvin tervetulleeksi tunneille, aina on saanut kysyä asioita - huonoja kysymyksiä ei ole ja mikä parasta niin tunneilla saa vielä mokatakin.  Kuviot eivät aina jää mieleen ekalla eikä tokallakaan kerralla. Helsingin Salsa Akatemia mahdollistaa monipuolisen ja tasokkaan tanssiharrastamisen iloisessa ilmapiirissä. Suosittelen lämpimästi mukaantuloa!" 

~ Teija

"HSA on onnistunut luomaan täydellisen salsakonseptin, joka tukee jokaisen yksilöllistä kehitystä ja kannustaa parempiin suorituksiin. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille."

~ Mirka, TapiolaNähdään 5 päivän minisalsakurssilla!


Mikko Kemppe

Helsinki Salsa Academyn perustaja

5-Day Salsa Minikurssin kehittäjä

Vuoden 2013 Salsan-MM finalisti

Latinalaistanssien kaksinkertainen SM-mestari